Miks, ometigi?

Hea lugeja!  Alles see oli kui ma raporteerisin, et kandideerin valimistel ja  mõni on ehk märganud, et  ega ei kandideeri küll.  Vandenõuteooriate sepitsejatele olgu öeldud, et  ei mingit tüli erakonna juhtidega, ega muud  konflikti.  Põhjus on  minu loll seadusekuulekus.  Olles kolm aastat Soomes töötanud näitasin üles lojaalsust Eesti seadustele ja  registreerisin AJUTISEKS elukohaks Soome.  Tallinna kesklinnas olen elanud aastast 1967 ning ei ole ennast ealeski sealt väljakirjutanud.  Paraku, minu Soome aadress, firma poolt renditud töötajale AJUTISEKS elukohaks, muutus Eesti portaalis  püsielukohaks. Seega, mul on kinnisvara Tallinnas, kuid mitte elukoht. Mingeid kiirkorras susserdamisi  ei soovinud ma teha.  Niisiis, meie Brüsseli linnukesed, kes töötavad ajutiselt Euroopas ( nagu mina), käivad nädalavahetustel Eestis ( nagu mina) , kuid ei ole korrakohaselt oma ajutist elukohta deklareerinud,  ilutsevad erinevate erakondade  esinumbritena valimisnimekirjades, mina aga mitte, sest seaduse järgi puudub selleks õigus.  Vale ja vingerdamisega aga kandideerimist alustada, oleks lihtsalt jälk. Seega, peale valimisi vaatame, kuidas selle  elukohaga on.

korruptsioon

See, et  ma ei kandideeri, ei tähenda, et enam blogisse postitusi ei tule. Hoopis  vastupidi, nüüd alles  hakkame kirjutama, sest mõtteid ja küsimusi on palju, enamus keerleb ümber sõna “miks?”.  Küsin  kümneid kordi päevas ega oska vastata, ehk oskab mõni lugeja  pimeda nägijaks teha? Loomlikult  tekivad miksid kõige enam  euroopalike väärtuste ja sellega tihedalt seotud mõistete- tolerantsus, sallimine, rahvuslus, isamaaarmastus, ümber.

Mis on siis sallivus  Eesti praeguses kontekstis?

tagakiusamine3 /Suhtumine kristlastesse Põhja Koreas, kas varsti ka Eestis?/

  1. Peksa kirstlasi nii kõvasti kui suudad, mõnita, alanda, siis oled eriti salliv ja auväärne  ühiskonna  arvamusliider. See oli pool aastat tagasi kui meie valitseva erakonna esindaja väljendas ennast “kvaliteetmeedias”  iseloomustades kristlasi  nimega – ristikoerad.  Kõik aplodeerisid, milline salliv ajakirjanik.  Küsisin  oma healt kolleegilt, kes  toob regulaarselt Eesti kristlikesse narkorehabilitatsiooni majadesse toitu, riideid ja muud vajalikku, sest valitsuselt ei saa  need asutused mitte sentigi, et kuidas ta suhtub kui teda ning tema aastatepikkust tegevust hinnatakse  meie poliitilise eliidi poolt nimega- ristikoer? Tema  väitis, et see solvas teda ja kohe väga.  OK, ehk soomlane ei olnud veel omandanud teise põse ettekeeramise strateegiat ja eeldame, et küll ta veel areneb. Sama jätkus nüüd septembri alguses, kus  taas, loomulikult  peavoolmeedias, tutvustati õppetööd alustavaid koole ning kristliku suunitlusega erakoolid pälvisid  omadussõna- usuhullude koolid.Oot, oot! Aga miks märkimisväärne seltskond sellesama  poliitilise eliidi lapsukestest käivad just nimelt  usuhullude koolides??  Nii, et peksame laia kämblaga vastu nende inimeste nägu, aga pragmaatilistel kaalutlustel surume oma võsukesi siiski just sellistesse koolidesse? Kas euroopalikud väärtused või silmakirjalikkus?  Aga ehk ongi silmakirjalikkus see euroopalik väärtus, mida nüüd pärismaalaste vastuseisust hoolimata meil juurutatakse. Miks??

    persecution-of-christians/ Kas siia  kirjutame varsti Eesti?/

  2.  

     

    Peksa eakaid, madalapalgalisi- see on IN, aga täielik mõtteroim on see kui julged mingilgi määral kahelda seksuaalvähemuste järjest jaburamaks muutuvates mõttearendustes! Koheselt saadame sind ühiskonna äärealadele ja kui  kuidagi riikidevaheliselt kokkuleppele saaksime, siis ka külmale maale.Ühes eelmises loos ma juba kergelt puudutasin igati ontliku riikliku firma juhi seisukohta, et üle 50 aastased inimesed on absoluutselt õppimisvõimetud ning ei suuda omandada isegi koristaja vastutusrikast elukutset. Ei mingeid proteste, kõik on õige-euroopalikud väärtused.  Igati ontlik oli ka Kaubamaja juhatuse liikme seisukoht, et  asutuse arengu piduriks on….. müüjad.  Täitsa OK oli ( järsku on nüüdki)  ühe kaubandusketi poodides kehtiv  korraldus, et menstrueerivad naised peavad sellest juhatajale ette kandma, sest  siis saavad nad  mõne täiendava WC külastus loa. Kõik korras, euroopalikud väärtused.juhtimine

     

     

    Aga, juhul kui sul on ajusse talletatud vulgaarmaterialistlik ( see peaks ju olema igati lubatud) teadmine,  et imetajatel (sealhulgas inimesel) määrab isendi soo Y-kromosoomi olemasolu (isane) või selle kromosoomi puudumine (emane). Seega on emasel sugukromosoomid XX ja isasel XY. Nii määratletakse  sugu loote viljastumisel, ning, ausõna, isendi elu ajal ei vula ega virta see ei poole aasta, aasta ega kümne aasta jooksul mitte kuhugi.

    geenidJuba selle pisifakti teadmine ja eriti veel väljendamine on kuritegu, mille eest juhtivad poliitikud lubavad sind küüditada ühiskonna äärealadele, võtta  võimalus teha meelepärast tööd ja neid väljaütlemisi on veelgi, ei viitsi isegi tsiteerida.  Mõni aasta tagasi, kooseluseaduse läbisurumise kõrghetkel, oli mul jultumus  oma blogisse kirjutada  mõttearendus, kus küsisin, miks  selle ühiskonda lõhestava seaduse  läbipressimine on esmatähtis kui meil on lahendamata  põletavad sotsiaalsed probleemid ning vastuvõtmata terve rida sotsiaalharta punkte. Ei  ühtegi halva tooniga sõna vaid imestunud küsimus, miks?  See möll, mis järgnes, oli  raju. Ausõna,  tean, et kõik need kommentaarid on kirjutatud sallivate ja armsate inimeste poolt.  Kõige ilusamad kommentaarid jättis sinna tubli inimene Allan, kelle  parim ja kaheldamatult salliv viimane repliik oli järgmine: Loll vanaeit, kas sa arvad, et mina pean hakkama sulle pensioni maksma?? Laku panni!   Ma tean, et meie toonane president hr Ilves oli tema  sõnad juba enne kui need arvutiklahvidelt pudenesid, tunnistanud  euroopalike väärtuste kandjaks.  Pärismaalase juhmuses julgen tunnistada, et valus oli. 25 aastat tööd inimeste heaks oli  euroopalike väärtuste kandja poolt pühkmeteks arvatud vaid seisukoha tõttu, et riigikogul peaks olema prioriteetsemaid  asju ajada kui kooselu seadus.  Jah, kulla Allan, Sa ei pea mulle pensioni maksma, sest seda hakkab tegema Soome riik kui aeg sinnamaani jõuab. Mina aga sooviksin teada, miks ometigi, minu ja  mitmete teiste inimeste tagasihoidlikud arutlused on väärt pea surmanuhtlust ja seda mitte  üksiku eriti salliva  isiku poolt vaid ka meie koalitsiooni juhtpoliitikute poolt, kes enda sõnul kannavad euroopalikke väärtusi.  Kas keegi selles seltskonnas on kunagi kuulnud lauset: värvitud lilledel lõhna ei ole, sunnitud sõprus on südamel kole!

    sunnitud armastusNüüd kaks lühiküsimus:

    Me vaatame sigaretipaki pealt koledat pilti alakaalulisest enneaegsest lapsest koos hoiatusega: suitsetamine tapab!

    suitstapabSamas loeme igati  euroopalike väärtustega kokkukäivaks kui täiesti terveid kaksikuid  ema üsas ” harvendatakse ” nagu Norras.  Euroopa kaksikuid kandvad  emad- tere tulemast Norrasse, kus  üks kaksikutest  üsast eemaldatakse ( loe tapetakse).   Igati  euroopalik väärtus on seegi, et  vaid  nädal, kaks enne ajalist sünnitust  tapetakse  naise soovil täiesti  terve ja täiskantud, eluvõimeline loode, nimetades seda abordiks.  Inglismaal ja mujal on aga alanud diskussioon, et ka pärast sünnitust võib last tappa nimetades seda  samuti abordiks.  Miks nimetatakse lapse kandmisel suitsetamist  tapmiseks, kuid täiesti tervel vastsündinul kaela kahekorra keeramist abordiks?

hiline abort.jpg

Miks oli meie riigikogu saadikutele kaks ööistungit tervisele nii eluohtlikud,et  nad arvasid vajavat arsti valvet riigikogusse, aga Eestimaa meedikute elukestev valvamine,  olude sunnil ka 1-2 ööpäeva järjest, on igati tervislik?

padjagatoole-74683139

Küsimusi on veelgi, aga jätkame ühel teisel päeval.

Lisa kommentaar